mandag 2. september 2013

LP arr. av Stovner Hundeklubb i Kløftahallen

Søndag var det igjen tid for LP stevne. Kløftahallen vår stedet, (for ikke å si åstedet), denne gangen, og der arrangerte Stovner Hundeklubb et stevne de kan være stolte av. Totalt 62 ekvipasjer møtte frem og ga hverandre konkurranse i de forskjellige klassene.

Som vanlig var det bare å stå opp litt tidligere enn hva vi ellers ville gjort på en søndag. Kl. 06.15 ringte klokka sine glade toner utover soverommet. Jeg var ikke like fornøyd med å høre tonene, men måtte bare true meg selv til å stå opp. Mario syntes dette var urimelig tidlig, og jeg hørte bare en som pustet tungt ut og skiftet stilling nede i senga si ved siden av min. Han hadde ikke tenkt å stå opp enda nei! Absolutt ikke.
Men så fort jeg begynte å smøre matpakke til turen, sto han som et tent lys i kjøkkenåpningen og ventet nok at det skulle tilfalle han litt også, men nei, ikke denne gangen.

Vi hadde oppmøte klokka 09.00, og ankom ca. 08.45. Litt i seneste laget er nok det, men siden vi hadde start nr. 10, så visste jeg jo at vi ikke skulle ut før i pulje 2. Det ble god tid til lufting, lek og oppvarming. Og nå som vi har holdt på en stund, er det ekstra hyggelig å ankomme stevneplassene.  Vi blir alltid møtt av blide fjes som ønsker oss velkommen og takker for sist og ønsker oss lykke til, så også denne gangen.

Inne i stevnehallen var det nok av lukter for hundene å identifisere, og Mario var ikke alene om å utforske dette. Jeg så mange hunder, særlig i de lavere klasser, som hadde fullt opp med å bli kjent med alle luktene. Det så nok ut som flere av oss gikk blodspor tidlig på morran.

For å gjøre en lang historie kort, ble det endelig vår tur til fellesøvelsene. Vi var nummer to i feltet så vi skulle ganske fort ut etter at fellesen var unnagjort.

Når vår tur kom, og vi entret ringen spurte jeg dommeren før vi startet:
"Er det takk og farvel dersom jeg napper litt i båndet for å vekke han litt under lineføringa, han har nemlig en tendens til å falle ut og begynne å snuse skjønner du"
Dommeren: "Neeei, bare du ikke slenger han i bue over deg og inn i veggen så går vel det bra, men trekk får du selvfølgelig"
Dette var en herlig kommentar fra dommeren synes jeg, og tonen oss to imellom var satt og den holdt seg ut alle øvelsene.

Her det er ikke så altfor oppløftende resultater, så jeg legger ved noen kommentarer:

Tannvisning: Upåklagelig nok en gang, og denne dommeren tok et lite tak rundt snuta og ville virkelig se om hundene var tilgjengelige. 10 poeng!

2 min. felles dekk: Noen ganger kan det nesten virke som om de ligger et kvarter, så spente er mange av oss. Mario snuste rundt seg og pep visstnok litt, (jeg hører dårlig), 7 poeng

Lineføring: Her begynte moroa for fullt, og ikke en ting ble forbigått av den nesa der nei. "Fremad mars". Han fulgte nogenlunde meg et lite stykke før han falt litt ut. Han tok seg inn ved hvert taktskifte og ny kommando..... en liten stund. Ved helt om og holdt så det ut som han hadde tenkt seg ut av hallen og fortsatte rett frem. Ett napp i båndet og på plass-kommando vekket han litt til live igjen :) Deretter vela vi framover som 2 sauer på tur. Ved helt om og holdt til slutt kom han sigende rundt etter meg. Åja, jeg skulle kanskje sitte igjen nå ja. 7 poeng!

Dekk fra holdt: Fri ved fot fram til markøren gikk, som vanlig, ikke så værst. Flinkis der altså! Ned-dekket har han gjort raskere før, men ok det. Ble liggende når jeg gikk ifra, men snuste så støvskya sto rundt han. Ble pent liggende, han ligger forresten veldig rett og pent for tiden, til jeg kom inntil og sitt opp ble kommandert. Bra opp. 8 poeng!

Innkalling fra sitt. Vanligvis vårt glansnummer! Men ikke helt der i dag. "På plass" He? snakka du til meg? Skakka på hodet og skjønte ikke på plass i dag. MEN, det gikk opp for meg at jeg sa det litt strengt, og det gjør jeg ikke på trening. "Mario på plass" igjen. Denne gang nesten i fistel, og gutten kom i allefall joggende inn og satte seg skjevt. 6 poeng!

Stå under marsj: Et kapittel for seg. hoho! Pent frem til markøren, fri ved fot. "Stå!" med forsterkning. Han sakka farta men tuslet videre etter meg. "STÅ!!" med ny forsterkning, og han stoppet, men da hadde han jo allerede gått en hundelengde fram. OJ, gubben går videre jo? Da snuser jeg litt her imens jeg da. Veler fram og ut til siden. OJ, der kommer gubben tilbake jo. Da snur jeg likegodt nå jeg, så er jeg klar til han kommer. Jeg kan vel passe på å snuse litt til han tar meg igjen. Der ja, endelig kom han, jeg følger'n likegodt inn. Vi skal jo samme veien liksom. Ved holdt satte han seg helt inntil meg. Kontakt som aldri før, og DE fornøyde, glade øya så opp på meg. Godgutten sin det. 0 Poeng!

Fritt hopp over hinder: Nå har vi trena så mye på dette, og fra alle vinkler, at så fort han nærmet seg hoppet inn fra siden på vei bort for å starte, hoppet han likegodt over med det samme han var der, og jeg min stut, kommanderte "Hopp". Ups, trening i ringen tenkte jeg, men dommeren bare smilte til meg og ba med stille opp for øvelsen. Han skjønte jo at vi ikke var den store trusselen for så mange i dag. ;)
Jeg kommanderte "Bli" og gikk i fra. Perfekt så langt. Han satt til og med godt nede på rumpa nå, og var ikke så lett som han kan være. "Mario hopp". Han spratt til, god fart og nydelig svev med samlede ben. Ikke noe V-stil her nei. Flott nedslag og kom fort inn på plass....... Trodde jeg da. Neida han føk forbi meg en meter eller to før jeg kommanderte "På plass!". Da kom han elegant tilbake og gjorde en bortimot perfekt innsitt rett og pent. Det var bare det at han satt på feil side og den gale veien. Han satt på min høyre side og så mot veggen, mens jeg sto vendt mot publikm som var motsatt vei. O'hellige jul tenkte jeg! Publikum, skrivere, dommeren og jeg kunne ikke annet enn å le av godgutten. Mulig dommeren ble litt satt ut av hele seansen, for vi fikk utrolig nok  8 Poeng!

Kontroll på avstand:.Denne utførelsen blir nå for tiden utført til mellom 9 og 10 på treningene, men i dag var han litt tregere enn vanlig både opp og ned. 8 Poeng!

Helhetsinntrykk: I og med at han ordner med så mange andre ting enn oppgavene i dag, ble det hele litt rotete og uoversiktelig. Men får du bort snusingen du, så kan dette bli riktig så bra. Gode ord å ta med seg på en veldig dårlig  dag. 6,5 Poeng!

Totalt ga dette fattige 131,5 poeng, nesten utrolig nok. Dette ga oss en 3. premie og 11. plass i klassen av 20 startende. Så dere trenger ikke frykte oss enda min gode venn Kirsti T., men bare vent, bare vent. Vi kommer grusomt tilbake!

Ellers er vi veldig fornøyd med å ha vært på nok et flott stevne og vi har kost oss glugg ihjæl med gode venner og bekjente. Hva vi er aller mest fornøyd med i dag? Gevinstene fra loddsalget! Hehehe!

Vi gleder oss allerede til neste stevne som kommer ganske snart. Vi får prøve å revansjere oss da.
Ny setting, annet underlag, utendørs og absolutt nye muligheter!!