lørdag 24. august 2013

Ro, ro, ro.....ikke din båt, men på Jaktintro/nybegynnerkurs på Stikka

Etter en teorikveld i går, var det i dag tid for første kursdag med praksis med hundene. Og det er den lengste ro-treningsøkten vi noen gang har vært med på, ca 6 timer!!

Det er ikke å overdrive en gang, Vi hadde ro-trening 6 timer til ende! Dette var hundetrening helt etter min smak. For hundene kunne være ute og sammen med oss hele tiden om vi ønsket det, og da uten bånd! Til og med selve øvelsene foregikk i rooolige former og alltid uten bånd.
Den eneste gangen de ikke var sammen med oss, var den drøye halvtimen vi spiste matpakka vår. Da lå alle hundene helt roolige i hver sin bil og bare ventet tålmodig

Ikke noe hopp og sprett her nei!

Vi trente først litt ro-trening, og etterpå der trente vi på å være rolige. ;)

Litt av en linje dette
Vi gikk "manngard" tvers over banen med løse hunder + andre forstyrrelser. Det kunne være en dummi som kom flyvende, eller en ball eller 20! som kom sprettende. Hva vi da skulle gjøre? Helt riktig, vi skulle gå rooolig videre, uten å la oss affisere av dette, hverken hunder eller mennesker.

Det som skulle vise seg å bli det vanskeligste for vår del, var å gå og sparke ballen foran oss mens hundene skulle holde kontakten og late som ingen ting. Ballen fra sidemannen kunne jo også komme skjenende over i din retning. Her ble SuperMario litt ivrig et par ganger, men jeg fikk han rooolig inn igjen.

Noe som fremkalte latter og kommentarer, fordi Terje ikke skadet seg, var når han ble regelrett revet over enda av Robby som var veldig ivrig etter å få tak i en av ballene, Terje lå rooolig rett ut med bena i været etter en rulle. Terje ville ikke ha Robby uten bånd, nettopp fordi han fryktet at han skulle bli for ivrig og stupe etter en ball. Kan ikke la være å flire av sånt jeg i alle fall, så lenge ingen kommer til skade da selvfølgelig. (I allefall ikke høyt som nå da. Hehe)

Deretter gikk vi manngard igjen over banen. Når vi hørte en person som lagde orrhane-lyder skulle vi stoppe opp og han kastet en dummi opp i lufta foran oss. Ekvipasjene skulle forholde seg helt rooolige. Hundene ble sittende igjen, mens en av oss gikk fram og hentet dummien og ga den tilbake til "påfuglmannen". Helt rooolig selvsagt. Flott rooo-trening igjen.

Noen ekvipasjer valgte å stå ett stykke fra "moraset" i utkanten av banen. De kommanderte sitt og en dummi ble kastet ut i det uoversiktlige moraset. Hunden som skulle ut å hente, forholdt seg helt rooolig til føreren ga sin kommando så den kunne løpe, lete opp, og returnere til fører med dummien.

De av oss som tok en liten pause med hunden innimellom, satt og så på de andre med roolige hunder liggende ved side av oss. Puh!

Jeg og Mario jobbet bra sammen i dag
Vi ble også stilt opp i ring, mens hundene skulle forholde seg helt roolige på plass ved siden av oss og bare titte på hverandre. Ringen ble kraftig skrumpet inn et par ganger, og det gikk bra med alle deltagerne før vi løste ut bakover. Alt skjedde altså  uten bånd, og i helt rooolige former! Herlige greier!

Aldri før har Mario vært så roolig og avslappet eller hatt så god kontakt over tid som i dag!
Gleder oss til ny kursdag i morra i morra!

Kurslederne Marita og Håkan Bergmann
Til svenske Marita og Håkan Bergmann: Roooligaste (ooohh, rister løs fingrene) dagen på lång tid!!

Ha en roolig lørdagskveld ;)