fredag 16. mars 2012

Litt av hvert

Ukene starter, som vanlig er for tiden, med valpekurs. Dette er kurs som passer godt for oss, og min treningsfilosofi. Nye ting læres inn og vi får nyttige ting å øve på.

På valpekurset for et par uker siden fikk vi en innføring i mental trening. Knut, treneren, mente at vi ville se at en liten økt med mental trening gjør hunden minst like sliten som en litt lengre tur. Og det stemte til gangs!
Vi har brukt litt forskjellige ting her. Spredning av godbiter/matkuler i gresset, inne flaske, inne i små pappforpakninger, under et håndkle osv.
Vi har også prøvd i skogen. Vi var ute bare en drøy time totalt. Godbiter ble kastet først på stien så han så det, deretter ut i lyngen og ugresset ved siden av stien. Kastet litt spredt utover og nesa hans gikk som er støvsuger over hele området. Hver gang han fant en godbit tittet han tilbake på meg og så riktig så fornøyd ut der han sto og tygde.
På vei innover i skogen la jeg ut noen spor han ikke så underveis, som han søkte opp på vei hjem.
Etter denne lille utflukten sov han i 2,5 timer, og det har aldri skjedd før, selv etter lengre turer uten sporing.
Dette skal det bli mere av.

Innkalling er også noe vi trener jamt og trutt på. Og som med alt annet det trenes regelmessig på, blir dette bedre og bedre. Særlig fornøyd er jeg med noe jeg kaller superinnkalling. Dette er en inkalling vi bruker når det er ekstra viktig at Mario kommer. Roper jeg Mario, hit eller her, betyr det at "du får komme her når du har snust deg ferdig, eller hva han nå driver med. Når jeg bruker superinnkallingen, skal han komme i full speed til meg, uansett hva han holder på med. Og dette har funket bra til nå.

Bli, eller vent som jeg bruker, er også på god vei inn i vår hverdag. Jeg kommanderer SITT eller DEKK og går 10-15 meter ifra ham med ryggen til. snur meg rundt og blir stående en liten stund vendt mot ham. Han blir liggende, eller sittende, helt til jeg kommanderer PÅ PLASS. Da er han så sugen på å komme at han styrter til meg og vi får en brukbar innsitt. Når jeg sier brukbar, er det fordi at de fleste gangene setter han seg skjevt inn og på "skinka". Nå trenger jeg ikke lenger røre ham her, bare se på ham og klappe meg på låret eller gjenta plass og han retter seg inn. Det hender fortsatt at han må røres for at sitten skal bli på rumpa og ikke på skinka. Enkelte ganger går det til og med helt uten korreksjoner, men det er nok foreløpig mere lykke enn forstand. ;)
Mulig jeg er litt vel entusiastisk, men tatt i betraktning den korte tiden vi har trent på dette synes jeg han er veldig flink. Jeg merker på ham når han er treningsmotivert og da tar vi en økt. De få gangene han ikke er motivert, drøyer jeg og ser an litt, og som regel blir han motivert litt senere samme dag.

Vi har kun trent på dette uten forstyrrelser foreløpig, med forstyrrelser får vi ta etterhvert.

Valpeshow er, som mange av dere nå vet, også noe vi har vært igjennom for første gang. Det gikk utmerket.
Mario tok det hele med stoisk ro
Her er kritikken fra Letohallen søndag 4. mars:
Exc type, corr. size, a nice head with dark eyes, high set corr. carried ears. Very nice in body, compact. Deep chess, well ang. Corr. bite, well ang. corr. set and carried tail. Enough paralell end corr in moving. Nice temp. B.I.R.
Veldig fornøyd med dette, men det er vel kun "Very nice in body, compact" og "Nice temp" jeg kan ta noe av æren for! :)

Vi gikk videre til B.I.G. Der var det 6 stk. hunder. 4 ble premiert, men ikke vi :( 4 timer venting, 2 runder i ringen og ut me'n :) Veldig bra jobba Mario!!



Neste utstilling for oss er 28/4, også det i Letohallen


Ellers så "gnur" vi på med de vanlige tingene og stokoser oss sammen. Jeg vil si det sånn, at dersom vi ikke hadde hatt lyst til å prøve oss på LP, så hadde vi vært i mål slik Mario oppfører seg nå. Han har en hverdagslydighet og oppførsel generelt vi er meget godt fornøyd alderen tatt i betraktning.