lørdag 3. august 2013

Rallylydighet i Horten Hundeklubb

I dag var Mario og jeg i Horten en tur. Der var det stevne i Rally-lydighet som vi tenkte vi skulle se på, for "Ille Bra"-gjengen fra Fredrikstad Brukshundklubb var jo der.

Vi møtte på Bastøferga på vei over til Horten og stemningen var kjempegod som alltid med disse menneskene. Nå er jo ikke jeg det største konkurreanse-mennesket i verden akkurat men fristelsen ble for stor, så vi meldte oss på i rekruttklassen til tross for syltynt med trening.

Mario virket i form og alt startet bra. Han "satte på snusærn" litt innimellom, men fordelen i så måte, i motsetning til vanlig LP, er jo at her kan du snakke med hunden, rose, lokke og holde på så mye du vil. Vi kan også styre med håndbevegelser og kropp underveis. (Tror jeg da).

Vi tok oss ikke så verst igjennom banen til nybegynnere å være, men jeg følte selv egentlig at det ble mye surr og rot, men resultatet tilsier at det ikke var det. Er jo så uvant å "bæra seg gæærn" underveis, når vi sammenligner med LP.

Helt på slutten, når mållinjen var passert, og vi var ferdige, så jeg tok opp hans aller gjeveste leke, ballen  og kastet den opp i lufta og over ringbåndet. SuperMario ble kjempeglad, hoppet over båndet og ut og tok i mot. Hmmmmm.......

Premieutdeling. Et par av mine venner var usikre på egen prestasjon og var redde for å bli disket. Diska? sa jeg hvorfor det? En vet aldri var svaret....
Så ble de som ble diket ropt opp først. Litt ut i rekka sa premie-utdeleren forsyne min hatt:
"Neste ekvipasje, som også ble disket Ingar Martinsen med Mario!! DISK!! Jeg lurte veldig på hva dette var.
Kommentaren fra premieutdelingen var: "Det var mye bra her, men du ga hunden belønning i ringen på ulovlig plass" Hæ? "Jo du kastet ballen opp i lufta etter målstreken, men før dere var utafor ringbåndet"

Til neste gang skal jeg sette meg litt bedre inn i reglene, og sann mine ord: DENNE FEILEN kommer i allefall aldri til å skje igjen. Vi hadde det supersosialt og hyggelig, så dagen var vellykket den.

Hadde jeg ikke gjort denne førerfeilen, hadde vi fått 185 av 200 poeng og pallplass nr. 2.
Så fortenk!!

Også fikk vi jo slått ihjæl nesten 12 timer i hyggelig lag i dag også!
Når er neste, når er neste RL-stevne. Si det fort!!