fredag 9. desember 2011

Sammendrag fra 25/11 - 10/12 2011

Dette er en liten oppsummering fra dagen vi fikk Mario og frem til dd.


Fredag 25.11.2011


Endelig var dagen kommet og vi, sønnen vår Henrik og jeg, kjørte opp til Kennel Nordkooik for å hente vår Mario. Som vanlig var det koselig og god stemning hos Brit og Hans. Hans var for anledningen ikke hjemme. Etter litt kaffe, kaker og koseprat sammen med flere som hentet si valp, gikk vi igjennom papirene og tok deretter med oss Mario og kjørte hjemover. Han lå i et lite bur i baksetet og var rolig hele veien hjem.
Den kvelden gikk med til å gjøre seg kjent med oss og omgivelsene for Mario. Leking, spising, luftin og mere lek. Deretter la han seg i et bur vi har anskaffet på et rom som han skal oppholdeseg når han spiser, hviler og sover om natta. Det ble en del uroligheter den natta, noe som var ventet, men vi kom oss greit igjennom.


Lørdag 26.11.2011

Mario var tidlig våken, og etter en kort lufting ute, var det snart tid for mat.Han spiste faktisk ganske bra, tørrfor, og var i form fra dag 1 med i omgivelser.
Her går det bra med Mario. Halsbåndet prøver han å klø vekk, men mindre og mindre. Idag gikk han for første gang i bånd, og vi gikk i ca. 15-20 min. Vi fikk besøk av søstra mi og det ene barnebarnet hennes, Christine. Henrik og Christine lekte med Mario før han plutselig slo han av bryteren og la seg til å sove. Sliten og veldig fornøyd.


Søndag 27.11.2011


Vi har på 3 dager opplevd: Masse lek og moro + flere småturer fredag, som var hentedagen, flere besøk hjemme på Lørdag, + flere småturer, vært med på trening rundering søndag, på besøk på min arbeidsplass + bytur Mandag, på tur sammen med Cathrine og Leo + veterinærbesøk Mandag.

Mandag 28.11.2011

I dag gikk turen til veterinær for vaksinering. 2 dager før vi hentet ham fikk han ormekur og nå var det vaksinering mot Parvovirus som sto for tur. Vi var på Centrum Dyreklinikk her i Fredrikstad og var veldig fornøyd med veterinæren som haddde Mario denne gangen. Hadde god kjemi med en gang og det er veldig viktig for meg. Neste Vaksinering er 28/12 og da er Mario drøye 12 uker. Da er det vaksinering mot valpesyke, hepatitt, parvovirus og kennelhoste som står for tur. Skal bli godt å bli ferdig med det.

Etter vet. besøket besøkte vi Cathrine og familien for å se hvordan Leo tok det. Han får jo en lillebror neste mandag. Leo tok imot Mario med glede og var veldig vennlig. Cathrine var lettet over å se dette med tanke på nykomlingen Marcus som kommer en uke senere. Som jeg har sagt til det kjedsommelige; Leo har en fantastisk personlighet og er en venn for livet her hos oss. Helt herlig den gutten. Marianne Hallan sa en gang til meg "Leo er en koselig kar". Jeg skjønte ikke dengang hvor rett hun hadde. Men NÅ Marianne......... :-)


Tirsdag 29.11.2011


Mario og jeg var på tur i Bjørndalen idag, sammen med Cathrine og go'gutten Leo, og han oppførte seg som vanlig eksemplarisk

Nå trener vi litt til nyttårsaften igjen. Spiller CD'en "Clix of Noises & Sounds" ganske høyt nå, og vi fortsetter å leke som om ingenting har skjedd. Han legger seg til og med i senga si rett foran lydanlegget og TV'n og slapper av innimellom. Dette lover vel godt? :-)

Vært på en kveldsrunde på ca. 20 min. Mario vegrer seg litt i den veldig sterke vinden og regnet, men har går litt motvillig med. Når vi runder i enden på turen er han så eplekjekk og får det travelt med å komme hjem. Jeg slipper ham og da er det fart i de korte bena. Løper nesten hele veien rett hjem til døra med meg ved siden av :) Så er det rett i loppekassa!

Onsdag 30.11.2011


Etter at Mario hadde spist slapp han ut på tomta for å gjøre seg ren.. Jeg slapp han inn igjen og vi lekte og koste oss litt. Så var turen inne for en liten tur ut. Åpnet døra slapp Mario ut igjen, men det var mørkt og sur vind så han stormet inn igjen! Da tok jeg på meg refleksvesten, lua og skoa. Hva gjorde Mario da? Jo han spurtet inn i stua og gjemte seg under stuebordet. Prøvde å lokke med favorittleka, men nei da ha bare snudde seg bort.. Jeg dro han ut og tok på båndet og slapp det et øyeblikk. Da benyttet Mario sjansen; Spurtet opp i senga han har i stua og la seg i sammenkrølla i hjørnet der han pleier og hvile og lot som han var trøtt :o) Løftet ham ut og begynte å gå og det tok nok 10 min. før han slo av håndbrekket og fulgte med. Snakk om å teste grenser!


Torsdag 01.12.2011

Nok en fin tur med turkompisene våre, Cathrine og Leo. Mario og jeg koser oss veldig på disse turene


Lørdag 03.12.2011



Har nå begynt litt trening med Mario. Han virker faktisk klar for litt utfordringer nå. Vi trener sitt og innkalling. Vi begynte innendørs først, og siden jeg synes han tar det ganske lett så har jeg variert med ute- og innetrening. Belønningen varierer mellom godbit, leke og kosing. Bruker faktisk leker mest og han virker veldig fornøyd med det. Det minst positive for ham ser ut til å være kosingen. Han tar den gjerne imot, men er ikke like begeistret som av de to andre belønningene. Har også begynt å ha litt kortere bånd deler av turene våre, så han holder seg mere nær meg. Når vi trener virker han faktisk veldig motivert og kontaktsøkende, så det lover veldig godt foreløpig. Ser ut til at vi synes det er like moro begge to :)



Søndag 04.12.2011

I dag hadde vi planer om å være tilstede på litt runderings-trening igjen, men p.g.a lite oppmøte nå før jul, flere av jentene var på pepperkakebakesamling ble det bare en liten tur til skogs for oss to som hadde møtt opp



Mandag 05.12.2011

Go'gutten Leo lar seg gjerne fotografere
Idag har vi passet Leo litt, mens Cathrine er i Danmark og henter Marco. Vi gikk en tur midt på dagen, og Leo irettesatte Mario ved flere anledninger fordi han nok syntes han var litt for masete. Leo er jo så rolig. Jeg bandt Mario fast i Leo og det gikk over all forventning etter at irettesettelsene var unnagjort. Fantastisk dag! (Leo, Marco, Mario? Blir lett surr i navnene her ja)




Tirsdag 06.12.2011

Mario finner noe å tygge på over alt
Har trena litt med Mario igjen. Var ute i gården en drøy time. Mye lek, og litt alvor. Fortsatte å trene på sitt, men denne gangen rygget jeg 3-4 skritt tilbake og han skulle da bli sittende. Jeg bruker ikke "bli", for jeg vil at når jeg har sagt sitt, skal han sitte til jeg sier noe annet. Så fort 3-4 skritt var unnagjort kalte jeg ham inn og på plass.
Etterhvert forsto han at på plass betyr inntil benet mitt i sittende stilling. (ikke hver gang selvfølgelig). Trente også på innkalling fra avstand, og da er langlina god å bruke :)
Må ha hans oppmerksomhet FØR jeg kaller ham inn foreløpig, for ellers er han i sin egen verden. Det går framover, vi forter oss langsomt, som det heter. Neste gang legger vi kanskje inn dekk også? Vi får se på formen........


Onsdag 07.12.2011


Var en tur i Gressvikmarka i formiddag. Flott liten tur. Gikk bare ca. en halv time med kort vei til bilen. Mario syntes det var noe kaldt i begynnelsen, men etterhvert var det glemt og nyskjerrigheten tok overhånd. Etterpå dro vi til byen for familiebesøk i byen. Var også innom Fredrikstad Buss-stasjon for miljøtrening. Han virker veldig rolig og trygg, og det håper jeg han fortsetter å være. (Vi jobber jevnt og trutt med saken).


Mange ivrige barnehender
uroet ikke Mario
Torsdag 08.12.2011

Vært en tur med Mario i barnehagen i nabolaget. Gleder var STOR hos både to- og firbente. Mange ivrige hender, og Mario tok det med knusende ro.




Litt senere på dagen var vi i Bjørndalen og gikk tur sammen med Cathrine H. og deres nye kooiker Marco.

Unggutta måler krefter, som seg hør og bør.........











Fredag 09.12.2011


I dag fikk Mario seg en varm dusj etter en kald og sur morgentur








Mario lukker øynene og koser seg når han blir dusjet






Lørdag 10.12.2011


Idag var det tid for litt fotografering