lørdag 12. januar 2013

Smultringboden er åpen!

Varelageret av smultringer er nå sprengt og vi håper å være utsolgt før neste stevne, som jeg i min iver meldte oss på, og som er i Bø 23/2-13.

Dagens stevne: Kom litt skjevt ut idag, i og med at vi forsov oss litt, (er det lov da?), og ankom Kalnes 10. min etter fremmøte tid. Inn i sekretariatet og hentet startnummer. Da fikk jeg se at klasse 1, som vi er i, var i full sving. Spurte en jeg kjenner der hvor langt de var kommet. "Tannvisning og felles-dekk er ferdig!" sa vedkommende. Nei fa.. tenkte jeg, for en stut jeg er.
"Men det er bare første pulje altså", fortsatte vedkommende. Siden vi hadde start nr. 18 og skulle stille aller sist pustet jeg lettet ut. Vi skulle ikke ut før i 3. pulje. Ja de vil vel ha en stigning i programmet tenkte jeg.......... (neida, selvfølgelig tenkte jeg ikke det. ;)

Mario virket på hugget i dag, men kanskje ikke bare på meg nei. Han brukte tiden til å breske seg litt ovenfor andre hunder og var riktig til kar. Jeg tenkte jeg fikk prøve å beholde kvikkheten i ham og gikk ut og luftet og lekte litt med ham. Han var på hugget!

Så ble det endelig vår tur. Vi entret banen med godt mot, men kom ganske fort ned på jorda igjen skal jeg si deg!

Her er kritikkskjemaet.
Vil du se kommentarer til hvert av poengene, eller mangel på sådan, må du se under bildet.



Nå kan jeg også legge til at jeg synes dommeren var veldig snill med oss, så.......

Visning av tenner: Dette var jeg veldig spent på, for her kan det skje litt av hvert. Mario ble så glad da dommeren bøyde seg ned og ville ta påmunnen hans at han reiste seg opp, logret med hele kroppen og ville slikke og leke med dommeren. Det virker kanskje litt urettferdig sa dommere, men dere får 1 poeng trekk for veldig glad hund. Trekket var for at han reiste seg. 9 poeng.

Fellesdekk 2 minutter: Her har vi hatt store problemer med piping og uroligheter den siste tide, så etter anbefaling fra trener valgte vi å stå over her og heller trene mer på dette. 0 poeng.

Lineføring: Startet vel ikke så aller verst, men så begynte fraværet av kontakt med meg. (Jada, jeg vet). Snusingen ble ganske kraftig og en og annen hestebærsj kikk også ned på høykant. "Det hele ble litt rotete og kontakten var mye fraværende" kommenterte den snille og hyggelige dommeren Svein Georg Rønning 0 poeng.

Dekk fra holdt: Båndet ble koplet fra og dommeren sa; "Si ifra når du er klar". Jaddagitt! Skulle vi ventet på det hadde vi antagelig stått der enda. Men jeg ga tegn, sa på plass og gikk fremover...... helt alene! Oppdaget etter 2-3 skritt at Mario Manglet. Jeg snudde meg rundt og der lå Mario og storkoste seg med, ja nettopp, hestebærsj! Da visste jeg jo at løpet var kjørt så jeg sa til Mario: "Kunne du tenke deg å bli med her litt heller?" til bredt smil og små-humring fra dommeren. Mario kunne faktisk tenke seg det.......for en liten stund, og kom inn på plass og fulgte meg fram til dommeren hvor vi skulle gjøre holdt. Da tittet Mario på meg som han sa; "MÅ jeg?" Ja, du må faktisk det tenkte jeg og kommanderte sitt! Javel da" tenkte Mario og seeeg ned på rumpa.. Så skulle det dekkes: "Dekk!", ikke tegn til reaksjon. "Dekk!", denne gangen tittet han iallefall opp og lurte på om jeg sa noe? "DEKK!", sammen meg god hjelp og Mario la seg til slutt ned.
Å gå ifra, tilbake til hund og opp sitt satt som ett skudd! ;) 0 Poeng.

Innkalling fra sitt: Glansnummeret vårt. Går sjelden heltfeil i alle fall. Kommanderte sitt og gikk ifra. Jeg tenkte at dagens spøkefugl ville komme som et prosjektil forbi meg, men neida, go'gutten ble sittende han."På plass" sa jeg høyt og med stor ro. Se nå du dommer tenkte jeg, og riktig nok. Mario kom inn som et prosjektil og satte seg inntil meg. "Bra fart, men han smeller litt hardt inn i benet ditt". Gjorde vel det da? 9 poeng.

Nå syntes tydeligvis Mario at han hadde vunnet hele dritten, han tok iallefall en stor seiersrunde og var hoppende glad før han, når det passet, kom tilbake til meg. Herlige Mario!!

Stå under marsj: Her er det bare å si at for å sikre noen fattige poeng i dag, fikk Mario god hjelp fra hånda mi under ståen pluss litt snusing og småtripping. 5,5 poeng.

Igjen en seiersrunde, ja faktisk to. Etter første runde og forsøk på innkalling fra meg, kom han i rasende fart, tverrstoppet fem meter fra meg med forlabbene rett ut og rompa i været. Tok en finte på meg og etter enda en seiersrunde kom han inn, riktig så fornøyd. Umulig å bli sinna på gla'gutten, må le litt av det hele jeg. Vi hadde bare ikke dagen, sånn er det med den saken.

Hopp over hinder: Mario ble satt på anvist plass foran hinderet. Jeg kommanderte bli og gikk ifra til andre siden av hinderet. Synes nesten jeg kunne se i øya på'n gitt; "Vi får nå se pappa!"  Jeg kommanderte "Hopp-påplass", og hva skjer? Joda, han plukker for sikkerhets skyld med se en..... nettopp, bærsjeklump igjen og rusler, og da mener jeg rusler, utenfor hinderet og bort til meg mens han fornøyd tygger på dritten.
Selvfølgelig: 0 poeng!

Kontroll over hund på avstand: Kommanderte sitt og gikk ifra, snudde meg mot Mario; "Dekk", er jo liksom kodeordet det da. "Hm, snakka du til meg?" Ja, tenkte jeg og ropte, ble litt overraska selv over at jeg gjorde det faktisk; "DEKKK!!", huffamei, men han la seg da ned. "Sitt opp" Hmm?? "SITT OPP" for f........ (sa ikke det altså)
Dekk igjen, inntil hund bra oppsitt og ferdig. 5 poeng.

Helhetsinntrykk: "Hadde det vært snakk om å ha en glad hund hadde du kommet høyt opp på premielista", smilte dommeren "Men det blir veldig uryddig i dag" Helt enig jeg: 6,5 poeng.

Alt dette arbeidet og surret ga oss tilsammen fattige 82,5 poeng, og sisteplass.

Så nå ble det ikke flere seiersrunder i dag! Nå sitter han her i armkroken min og virker fornøyd med dagen. Vi er fortatt bestiser som vi alltid har vært vi! Selvfølgelig er vi det.

Hyggelig at du ville lese om oss :)