fredag 27. januar 2012

Griseøre til besvær, og litt sosialisering

Takk for konstruktive og gode forslag til løsninger ang. oppdragelse av Mario
Som jeg forventet og håpet på, uteble ikke tilbakemeldingene på vår siste blogg ang. oppdragelse av hunder og da særlig det å ta ifra Mario griseøret uten at han skal ha motforestillinger mot det.
Forslagene til måter å ordne dette på var alt fra å ikke gjøre noe sånt med mat i det hele tatt, til bare å fortsette som vi gjør, og alt imellom der.
Blant annet ble det folreslått å komme med en godbit å legge ved siden av ham å gå igjen. Dette for å vende ham til at når den hånda kommer, skjer noe bra. Dette synes jeg var et utmerket forslag, så det har vi gjort. Denne metoden synes Mario er toppers. Ikke så rart kanskje, for da får han jo både i pose og sekk;) Det skal vi gjøre en gang imellom heretter.

Noe som imidlertid ble nevnt flere ganger var å gjøre en "byttehandel" med Mario, og det er nå utprøvet, men ikke på grise-øre enda. Det er prøvet på andre ting han liker en sjelden gang, og det med med hell.

Gleder meg til å få tips om dette fra Randi Zimmer ved første anledning.

Så litt om sosialiseringen vi driver med
Siden sist har vi vært på flere samlinger med hunder av alle slag, størrelser og farger for å trene på nettopp det. Mario er så flink at. ;o)

Det svinger jo veldig, men Mario er i perioder riktig så flink til å gå i bånd om dagen. :-) Og innkallingen bedrer seg stadig. Han virker så trygg på seg selv, og meg og familien også, og det er veldig moro!
Vi storkoser oss sammen!

Vi har også brukt, og bruker fortsatt, mye tid på å trene på sosiale settinger. Vi trener faktisk på dette i en eller annen form daglig. Noen eksempler på hva vi gjør kommer her: